Një kamerë e re është instaluar në rrugët anembanë Evropës – sheh gjithçka!

Një kamerë e re është instaluar në rrugët anembanë Evropës - sheh gjithçka!

Kompania polake Vitronic Machine Vision, një nga liderët në këtë treg dinamik të frenimit të drejtuesve më të papërgjegjshëm, së fundi ka dorëzuar në policinë rrugore polake një sërë pajisjesh të reja të quajtura Poliscan, të cilat garantojnë performancë të shkëlqyer, shkruan revista HAK.

Së pari, Vitronik thotë se regjistrimet e tyre nuk mund të rrëzohen në gjykatë, pra të gjitha pajisjet janë të certifikuara dhe të sakta. Së dyti, me një strehë të ngjashme me shtyllën, kamerat regjistrojnë në të gjitha drejtimet dhe një sistem i vetëm matjeje monitoron disa korsi trafiku. Kamerat mund të zbulojnë trafikun që afrohet dhe niset, regjistrojnë automjetet që lëvizin pas njëri-tjetrit. E gjithë kjo siguron regjistrim pa të meta të shkeljeve, edhe në trafik të rënduar.

Falë teknologjisë së matjes me lazer, është e pamundur të kalosh (keq)gjykosh automjetet me shpejtësi, edhe nëse ato lëvizin paralelisht. Cilësia e matjes nuk ndikohet në asnjë mënyrë nga trafiku apo kushtet e motit. Polakët pretendojnë se lazeri ose Lidari është përgjegjës për ndryshimin.

Vitronic po shet pajisjen e saj të re në tre konfigurime, si një kolonë me një seri kamerash, në një trekëmbësh ose në një strehim që i ngjan pjesës së pasme të një shtëpie motorike. Së fundi, shumë kamera kanë kufij shpejtësie me të cilat mund të regjistrojnë. Kjo kamerë lejon vetëm deri në 320 km/h.

LEXO EDHE:

Back to top button