Siri nuk ishte mjaftueshëm i zgjuar, ChatGPT do ta shtojë atë, Musk kërcënon Apple për gjithçka

Apple u përfshi në historinë e AI me një ridizajnim të plotë të Siri, kështu që ata njoftuan një bashkëpunim me OpenAI. Tani ata do të integrojnë ChatGPT-në e tyre përmes sistemit të tyre, por kjo e tërboi menjëherë Elon Musk

Në konferencën e saj WWDC të hënën, Apple njoftoi një ridizajnim të plotë të Siri-t, si dhe një numër zgjidhjesh të reja për versionin e ardhshëm të sistemit operativ iOS. Është e gjitha pjesë e një sistemi të personalizuar të AI, të cilin ata e quajnë Apple Intelligence, dhe duhet ta bëjë më të lehtë përdorimin e telefonit.

Përmirësimet e sistemit për kompjuterët iPhone dhe Mac do të ofrojnë kështu akses në ChatGPT në partneritet me kompaninë OpenAI dhe ChatGPT do të përdoret gjithashtu për të fuqizuar mjete të tjera për gjenerimin e tekstit dhe përmbajtjeve të tjera. Një version testues i atij sistemi do të jetë i disponueshëm nga vjeshta.

Shefi i Apple Tim Cook tha në prezantim se kjo do ta çojë Apple në një nivel të ri.

Megjithatë, jo të gjithë e pëlqyen në këtë mënyrë.

Elon Musk ka kërcënuar se do të ndalojë iPhone-in në të gjitha kompanitë e tij nëse ato integrojnë OpenAI në nivelin e sistemit operativ.

– Kjo është një shkelje e papranueshme e sigurisë – shkroi Musk dhe shtoi se të gjithë vizitorët e kompanive të tij do të duhet të dorëzojnë gjithashtu iPhone-ët e tyre në hyrje.

– Është absurde që Apple nuk është mjaftueshëm i zgjuar për të zhvilluar AI-n e vet, por disi ata janë në gjendje të sigurojnë që OpenAI mbron privatësinë dhe sigurinë tuaj. “Apple nuk e ka idenë se çfarë ndodh me të dhënat kur ia dorëzoni OpenAi-t”, shkroi ai.

Analistët thonë se një nga arsyet e kësaj lëvizjeje nga Apple është fakti se ata nuk ishin të pranishëm në prezantimin e një sërë produktesh dhe zgjidhjesh të AI në muajt e fundit.

Ky është një lloj emri për integrimin e zgjidhjeve të AI nga Apple në pjesë të ndryshme të sistemit, si një asistent që do t’ju ndihmojë të shkruani mesazhe më të mira ose kalendarin tuaj që do t’ju tregojë rrugën më të mirë për në takimin tuaj të ardhshëm. Ngjashëm me Copilot, ose Galaxy AI në një telefon Samsung. Siri do të marrë kështu një kornizë të re dhe një qasje më të mirë, të cilën mund ta shohim në GPT-O, asistentja zanore që zemëroi Scarlett Johansson për shkak të ngjashmërisë së jashtëzakonshme me zërin e saj.

 

LEXO EDHE:

Back to top button