Një vakt i thjeshtë dhe i shpejtë: Kërpudha të pjekura të mbushura me djathë dhe proshutë
Kërpudhat janë një shtesë e shkëlqyer për çdo pjatë dhe me këtë recetë ato mund të bëhen edhe një vakt kryesor. Ato janë të lehta për t'u përgatitur, dhe ju mund t'i rregulloni përbërësit sipas preferencave tuaja.
Në vend të proshutës, mund të përdorni produkte të tjera deli, si dhe mish të grirë. Gjithashtu, përveç erëzave bazë, mund të përdorni edhe majdanoz, hudhër etj.
- kampionë më të mëdhenj
- djathë sipas zgjedhjes suaj
- proshutë
- vaj ulliri
- kripë
- piper
Pastroni me kujdes kërpudhat me një furçë. Mos i lani sepse do të thithin ujin dhe nuk do të jenë të shijshme. Hiqni kërcellet dhe copëtoni ato. Lyejmë kërpudhat me vaj dhe kripë. I radhisim ne tepsi te shtruar me leter furre.
Prisni proshutën (ose çdo produkt tjetër të mishit të kuruar) në copa dhe grijeni djathin. Mund të përdorni edhe mish të grirë, por duhet ta rregulloni para mbushjes. Vendosni proshutën dhe kërcellet e copëtuara në secilën kërpudha dhe spërkatni me djathë të grirë. Mund të përdorni edhe djathë parmixhano shtesë.
Kërpudhat i pjekim në furrë të nxehur në 190 gradë për rreth 20 minuta. Shërbejini sa janë të nxehta dhe mund t’i dekoroni edhe me majdanoz të freskët ose barishte të tjera.