Njerëzit kanë kërkuar më së shumti në google “Si të fshihet Twitter?” në një numër të madh që kur Musk mori pushtetin

Përdoruesit e Twitter po e braktisin platformën me shumicë pasi Elon Musk mori pronësinë.

Ekspertët nga firma e sigurisë VPN Overview përdorën Google Trends për të përcaktuar rritjen e kërkimeve për pyetjen “Si të fshini Twitter?” gjatë javës së kaluar, dhe që kur Musk mori përsipër, kërkimet duket se janë rritur deri në 500%.

Kërkimet për “bojkot twitter” janë rritur gjithashtu me 4,800 për qind në shtatë ditët e fundit.

Musk njoftoi ndryshimet në Twitter

Që kur u bë pronar, Musk, i cili gjithashtu drejton Tesla dhe SpaceX, nuk ka humbur kohë duke zbatuar dhe shpallur ndryshime të rëndësishme në Twitter, duke përfshirë shkarkimin e drejtuesve dhe shpërbërjen e bordit të drejtorëve.

Ai gjithashtu konfirmoi se do t’i detyrojë përdoruesit e Twitter të paguajnë 8 dollarë në muaj për të pasur një shenjë blu pranë emrit të llogarisë së tyre dhe për t’u verifikuar me të.

Musk më parë konsideroi një tarifë mujore prej 20 dollarësh për rriqrën blu, por duket se e ka ulur çmimin e mundshëm pas shumë kritikave.

Ai njoftoi gjithashtu se do të formojë një këshill për moderimin e përmbajtjes që do të mbledhë “mendime të ndryshme”.

“Asnjë vendim i madh për përmbajtjen apo kthimin e llogarisë nuk do të merret derisa të mblidhet Këshilli”, shkroi ai në Twitter.

LEXO EDHE:

Back to top button