Njerëzit më inteligjentë pinë më shumë alkool dhe nuk janë të prirur të merren me sport

Njerëzit më inteligjentë pinë më shumë alkool dhe nuk janë të prirur të merren me sport

Edhe pse mund të jetë logjike të mendohet se njerëzit më inteligjentë bëjnë jetë më të shëndetshme dhe kujdesen më shumë për shëndetin e tyre, hulumtimet e fundit tregojnë se nuk është kështu.

Hulumtimi i kryer nga psikologu Satoshi Kanazawa i Shkollës së Ekonomisë dhe Shkencave Politike në Londër ekzaminoi karakteristikat dhe vlerat e njerëzve shumë inteligjentë. Rezultatet treguan se njerëzit më inteligjentë përkrahnin vlera më moderne, më liberale dhe gjithashtu ishin më pak fetarë sesa njerëzit më pak inteligjentë.

Kur bëhet fjalë për stile jetese më liberale, hulumtimet kanë treguar se njerëzit me IQ më të lartë kanë më shumë gjasa të qëndrojnë zgjuar natën vonë dhe të pinë alkool më shpesh, megjithëse në moderim, sesa njerëzit me IQ më të ulët. Gjithashtu, ata janë më pak të përfshirë në aktivitete fizike.

Satoshi Kanazawa i shpjegon këto rezultate me “teorinë e savanës”, e cila thotë se njerëzit me IQ më të lartë janë më të aftë të përballojnë situatat dhe ngjarjet në jetën moderne, ndërsa truri i njerëzve më pak inteligjentë shpesh ka probleme me arritjet që janë relativisht të reja në evolucion. terma.kuptim dhe për këtë arsye njerëz të tillë jetojnë më konservatorë.

Si rezultat, njerëzit më pak inteligjentë pinë më pak alkool dhe lëvizin më shumë. Gjegjësisht, alkooli dhe një mënyrë jetese sedentare, sipas teorisë së savanës, janë rezultat i një jetese më moderne, kështu që njerëzit më pak inteligjentë i praktikojnë më rrallë.

LEXO EDHE:

Back to top button