Notepad ka marrë përmirësime të konsiderueshme pas 40 vjetësh

Notepad ka marrë përmirësime të konsiderueshme pas 40 vjetësh

Përdoruesit e Windows 11 tani kanë veçori të Word në Notepad.

Microsoft më në fund po aktivizon veçoritë e kontrollit drejtshkrimor dhe të korrigjimit automatik për aplikacionin Notepad në Windows 11.

Karakteristikat e lartpërmendura vijnë pas 40 vjetësh, që kur redaktori i thjeshtë i tekstit u prezantua në Windows në 1983.

Microsoft filloi testimin e veçorive në mars dhe tani i ka shpërndarë ato në heshtje për të gjithë përdoruesit e Windows 11.

Kontrolli drejtshkrimor i Notepad-it është pothuajse identik me mënyrën se si Word ose Edge shënon gabimisht fjalët, me një vijë të kuqe të nënvizuar për të treguar qartë gabimin.

Përdoruesi mund të aktivizojë ose çaktivizojë kontrollin drejtshkrimor në Notepad për Windows 11 në menunë e cilësimeve.

Kur bëhet fjalë për opsionin e korrigjimit automatik, gabimet e shtypit korrigjohen automatikisht kur aktivizohet kontrolli drejtshkrimor. Ky opsion gjithashtu mund të çaktivizohet në cilësimet.

Notepad për Windows 11 ka marrë përmirësime dhe veçori të reja prej disa kohësh, duke përfshirë numëruesin e karaktereve, modalitetin e errët, skedat, integrimin e Copilot dhe më shumë.

LEXO EDHE:

Back to top button