Olena Zelenska: Ju rrëfej tmerret e pushtimit rus

Olena Zelenska: Ju rrëfej tmerret e pushtimit rus

Për shumë njerëz në Ukrainë, nuk është presidenti Volodymyr Zelenskyy, me fjalimet e tij të rregullta drejtuar kombit, ai që i ofron ngushëllim vendit të shkatërruar nga lufta, por gruaja e tij, Olena Zelenska. Zonja e parë e Ukrainës ka luftuar me të njëjtat shqetësime dhe dobësi të njohura për ukrainasit e zakonshëm, të cilët vazhdojnë të vuajnë pasojat vuajtëse të pushtimit të Vladimir Putin.

Në një intervistë nga brenda zyrës së presidentit në Kiev, Olena Zelenska tha për “The Telegraph” se i ishte afruar problemeve me shëndetin mendor, teksa luftonte për të përballuar përmasat e luftës së Putinit duke ruajtur një fytyrë të guximshme për vendin dhe fëmijët e saj.

“Ka momente kur ndjej se jam afër dëmtimit psikologjik dhe e kuptoj që kam nevojë për pushim. Përpiqem ta përdor momentin në mënyrë efektive, sepse ndonjëherë kur mendojmë se kemi pushim, nuk e bëjmë”, tha ajo.

Që kur filloi pushtimi në shkallë të gjerë i Ukrainës, Zelenska dhe bashkëshorti i saj janë detyruar të jetojnë të ndarë. Ai qëndron në zyrë dhe ajo me dy fëmijët e tyre janë në një vend të fshehtë. Duke kaluar çdo natë vetëm, Zelenska rrëfen për raste kur ka qenë zgjuar në mes të natës duke u ndjerë sikur po luftonte për t’ia dalë mbanë, i vetmi ngushëllim është fakti që fëmijët e saj nuk e kishin parë në këtë gjendje të ëmën tyre.

“Ato ishin momentet më të tmerrshme dhe është mirë që ndodhi natën sepse asnjë nga fëmijët e mi nuk e pa, sepse unë duhet të jem gjithmonë një burim besimi për ta. Fëmijët gjithmonë shikojnë tek prindërit e tyre dhe ata duhet të dinë se gjithçka do të jetë në rregull”, shtoi Zelenska.

Për të shmangur dëmtim të shëndetit të saj, zonja e parë ka mekanizma përballues për të siguruar që “ekuilibri i saj mendor” të jetë i qëndrueshëm, si për shembull përpjekja për të mos lexuar lajmet në telefonin e saj para gjumit, ose duke parë njoftime nëpër kanalet Telegram që detajojnë brutalitetin e Rusisë dhe të sirenave të ajrit, përpara se të fillojë dita tjetër.

LEXO EDHE:

Back to top button