Openreads – një aplikacion falas për krijimin e një biblioteke personale

Openreads - një aplikacion falas për krijimin e një biblioteke personale

Të gjithë ata që preferojnë të lexojnë libra të shtypur, në krahasim me librat elektronikë gjithnjë e më të njohur dhe të pranishëm, dhe kërkojnë një mënyrë për të organizuar bibliotekën e tyre personale në një mënyrë të thjeshtë, si dhe për të mbajtur një regjistrim statistikor të librave që kanë lexuar, lexojnë dhe synojnë të lexojnë, atëherë ata duhet të provojnë patjetër OpenReads.

Është një aplikacion me burim të hapur që bën gjithçka që kemi përmendur dhe ku gjithçka përfundon në krijimin e një liste librash pasi të krijohet një bibliotekë personale. Shtimi i librave në bibliotekë është mjaft i thjeshtë, dhe përveç shtimit manual të librave duke plotësuar informacionin e kërkuar, është e mundur të kërkoni katalogun e Open Library dhe kështu t’i shtoni ato lehtësisht, si dhe ekziston një mundësi për të shtuar libra duke skanuar një barkod.

Pasi të shtohen librat, është e mundur të shënohet për çdo libër nëse libri është lexuar, po lexohet ose do të lexohet. Ajo që e bën edhe më interesant këtë aplikacion janë sigurisht statistikat që do të shfaqen nëse përdoret rregullisht (dhe sa më shumë të lexohen libra), dhe ka edhe disa sfida që inkurajojnë vetë leximin.

Është gjithashtu e përshtatshme që biblioteka personale e krijuar mund të ruhet dhe kështu të rezervohet, dhe është gjithashtu e dobishme të importoni kopjen rezervë më vonë. Mbështetet gjithashtu importimi nga shërbime dhe aplikacione të tjera (“Goodreads” dhe “BookWirm”). Sigurisht që ka detaje të tjera dhe gjëra të vogla, dhe duke qenë se është një aplikacion me kod të hapur, nuk ka kufizime, nuk shfaqen reklama, kështu që vetë aplikacioni mund të përdoret falas.

 

LEXO EDHE:

Back to top button