Opera shton Gemini AI të Google në shfletuesin e saj

Përdoruesit e shfletuesit Opera tashmë mund të mbështeten në aftësitë e modeleve të gjuhëve të mëdha të OpenAI sa herë që përdorin asistentin e AI Aria, por tani kompania po punon me Google për të integruar modelin Gemini AI në Aria.

Sipas pretendimeve të Opera, motori i tij Composer AI mund të përpunojë qëllimin e përdoruesit bazuar në pyetjet e tyre dhe më pas “të vendosë” se cilin model do të përdorë për secilën detyrë specifike.

Google promovon Binjakët si “modelin më të aftë të krijuar ndonjëherë”. Ai u shfaq vitin e kaluar dhe që atëherë kompania ka njoftuar veçoritë e Gemini në produktet e saj dhe ka ndërtuar chatbotin Gemini AI direkt në Android. Opera thotë se falë integrimit Gemini, shfletuesi i saj “do të jetë në gjendje t’u ofrojë përdoruesve informacionin më të përditësuar me performancë të lartë”.

Partneriteti i Opera me Google lejon Aria të ofrojë veçori të reja eksperimentale si pjesë e programit të saj AI Feature Drop. Përdoruesit me versionin Opera One Developer të shfletuesit mund të provojnë funksionin e ri të gjenerimit të fotografive të mundësuar nga modeli Imagen 2 i Google plotësisht pa pagesë. Në një shembull, një përdorues i kërkoi Aria-s të “bënte një foto të një qeni në pushime në plazh duke pirë një pije”.

Për më tepër, përdoruesit mund të dëgjojnë përgjigjet e Aria-s të lexuara në një ton bisede duke përdorur modelin e Google-it për tekst në të folur.

Nëse gjithçka shkon mirë gjatë testimit, Opera mund të ofrojë veçoritë e reja për të gjithë, por ekziston ende mundësia e ndryshimeve në varësi të reagimeve nga përdoruesit e hershëm.

LEXO EDHE:

Back to top button