Osmani: Marrëveshja me Bullgarinë nuk parasheh bisedime për identitetin dhe gjuhën maqedonase

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, i ftuar në emisionin “360 Gradë” në Alsat tha se Marrëveshja paraprake me Bullgarinë nuk parasheh bisedimet për për identitetin dhe gjuhën maqedonase. Marrëveshja parasheh se komisionet historike do t’i shqyrtojnë argumentet historike, si bazë për ndërtimin e shënimit të përbashkët dhe ndërtimit të besimit.

Realisht, ky formulim është propozuar zyrtarisht nga Republika e Bullgarisë në një nga koreperet para mbajtjes së……si zgjidhje se nëse ne e pranojmë realitetin historik, Republika e Bullgarisë do ta pranojë realitetin e tanishëm. Megjithatë, mendoj se ky qëndrim për momentin është megjithatë reflektim i mosbesimit nga Marrëveshja dhe procesi që e kemi krijuar sepse kanë të drejtë ata që thonë se marrëveshja nuk e parasheh këtë temë për bisedime. Marrëveshja parasheh se komisionet historike do t’i shqyrtojnë argumentet historike, nëse mund të thuhet kështu, si bazë për ndërtimin e shënimit të përbashkët dhe ndërtimit të besimit…- tha Osmani.

LEXO EDHE:

Back to top button