Pandemia, mbyllen rreth 20% të hoteleve në bregun e Ohrit dhe Strugës

Shumica e hoteleve në bregun e Ohrit dhe Strugës tashmë i kanë mbyllur objektet e tyre. Sipas informacioneve të Alsat, disa planifikojnë këtë ta bëjnë më 1 nëntor. Thonë se në kushte kur nuk kanë të ardhura, zgjidhja e vetme është t’ia vënë çelësin biznesit të tyre.

- Advertisements -

Vendosëm ta mbyllim hotelin sepse kufijtë janë të mbyllur. Nuk kemi grupe të huaja që vijnë në këtë periudhë gjegjësisht nuk kemi vizita qarkulluese.  Kuptohet, këtu i kemi të punësuarit, humbjet ekonomike, mungesa e seminareve, mungesa e grupeve. Shpresoj do t’i mbajmë punonjësit, por nuk e di sa do të zgjasë kjo situatë, sa do të zgjasë, nuk e di”-tha Illçe Dimitrioski- menaxher hoteli në Ohër.

Nga sektori i turizmit thonë turizmin në vend e pret periudhë edhe më të vështirë.

Për fat të keq, turizmi është aktualisht në aparat respirator dhe shpëtimi i vetëm është vendi të mund të kontribuojë që sektori i turizmit të mbijetojë”-pohoi Filip Stefanoski, operator turistik.

Kryetari i HOTAM Kërste Bllazhevski thotë se më shumë se 50% e hoteleve do të mbyllen dhe derisa nuk hapen kufijtë, nuk do të ketë kushte për rifillimin e hoteleve. Sipas tij, ndihma shtetërore për momentin është e mjaftueshme vetëm për t’i mbajtur të punësuarit, ndërsa për funksionimin dhe mbijetesën e bizneseve, ndihma është larg nga ajo që nevojitet.

 

Miki Trajkovski

LEXO EDHE:

Back to top button