Papa Françesku: Benedikti XVI shumë i sëmurë

Papa Françesku: Benedikti XVI shumë i sëmurë

Papa emeritus Benedikti XVI është shumë i sëmurë, deklaroi pasardhësi i tij Papa Françesku.

Françesku u kërkoi besimtarëve katolikë, në fund të një auditori të përgjithshëm në Vatikan, ”një lutje të veçantë për Benediktin 95-vjeçar”.

”Ai është shumë i sëmurë dhe lutuni Zotit ta ngushëllojë dhe ta mbështesë në këtë dëshmi dashurie për Kishën, deri në fund”, tha papa Françesku.

Papa Françesku dhe Selia e Shenjtë nuk kanë dhënë detaje të mëtejshme mbi gjendjen e Benediktit XVI.

Papa me origjinë bavareze, emri i të cilit ishte Joseph Ratzinger përpara se të zgjidhej papë, ka jetuar në izolim relativisht në një manastir të Vatikanit që nga dorëheqja e tij në 2013.

Për muaj të tërë, Benedikti thuhej se ishte fizikisht i dobët dhe mezi fliste.

Gjermani i tetë që u bë papë në historinë 2 000-vjeçare të katolicizmit dhe i dyti joitalian në gati 500 vjet, Ratzinger zgjodhi emrin Benedikt për nder të Shën Benediktit, themeluesit të shekullit V të monastizmit evropian.

Benedikti dha dorëheqjen më 28 shkurt 2013, papa i parë në gati 600 vjet që ndërmori një veprim të tillë.

Kjo hapi rrugën për zgjedhjen e pasuesit të tij, argjentinasit Francesco./ATSH

LEXO EDHE:

Back to top button