Parisi dhe qytetet e tjera të Francës përgatiten për trazira

Parisi dhe qytetet e tjera të Francës përgatiten për trazira

Në një dyqan kozmetike Yves Rocher në Champs-Élysées, stafi tha se ata thjesht po merrnin masa paraprake, siç bëjnë sa herë që ekziston rreziku i protestës.

Protestuesit ultra të djathtë si dhe ultra të majtë dihet se janë aktivë në Paris, Marsejë, Lion, Nante dhe qytete të tjera. Por edhe në qytetet më të vogla ekziston rreziku i trazirave spontane. Udhëheqësja e të Gjelbërve, Marine Tondelier, bëri thirrje që njerëzit të kujdesen për njëri-tjetrin.

Nga 30,000 policë shtesë të dislokuar për raundin e dytë të sotëm, 5,000 janë në Paris dhe periferitë e tij.

Mbështetësit e Frontit të Ri Popullor të krahut të majtë po planifikojnë të mblidhen në Place de la Republique dhe policia po përgatitet qartë për përplasje të mundshme.

Turisti amerikan Arthur Leopold po qëndronte në një hotel pranë Place de la Republique kur iu tha se duhej të gjente një vend tjetër për të qëndruar.

Paris1
Paris2

“Hoteli ynë ishte afër Sheshit République dhe polici që qëndronte jashtë na tha të zhvendosnim hotelet sepse do të kishte trazira masive”, tha ai për BBC.

LEXO EDHE:

Back to top button