Pas Taylor Swift: Yjet më të mëdhenj po rikthejnë muzikën e tyre në TikTok

Pas Taylor Swift: Yjet më të mëdhenj po rikthejnë muzikën e tyre në TikTok

Muzika nga Ariana Grande, Adele dhe Rihanna së shpejti do të jetë sërish e disponueshme në TikTok pasi u arrit një marrëveshje me Universal Music Group, duke i dhënë fund një mosmarrëveshjeje mbi një nga kompanitë diskografike më të mëdha në botë që tërhiqte muzikën e saj nga platforma.

Sipas marrëveshjes së licencimit të shpallur të mërkurën, brenda një deri në dy javë më shumë se një miliard përdorues të TikTok do të jenë në gjendje të përdorin muzikë nga artistët Universal në videot e tyre. Muzika nga të gjithë artistët e Universal u hoq nga TikTok për shkelje të të drejtave të autorit dhe tani do të ripublikohet.

Michael Nash , shefi dixhital në Universal Music Group, thotë se marrëdhënia e re “bazohet në përparime të rëndësishme në aftësitë komerciale dhe të marketingut, si dhe në mbrojtjen që u ofrohet artistëve tanë kryesorë të industrisë në platformën e tyre”.

Kompanitë nuk zbuluan asnjë detaj financiar të marrëveshjes, por thanë se marrëveshja “do të mundësojë kompensim të shtuar për kompozitorët dhe artistët e Universal Music Group”, duke përfshirë “aftësitë e integruara të biletave”, rritjen e aftësive të tregtisë elektronike në TikTok dhe një mjet që do të lejojë përdoruesit për të shtuar muzikë nga videot e TikTok në aplikacionet e tyre muzikore të dëshiruara.

“Ne jemi të kënaqur që kemi gjetur një mënyrë për të vazhduar bashkëpunimin tonë me Universal Music Group,” tha CEO i TikTok, Shaw Choo.

Analistët besojnë se kjo marrëveshje e re mund të dyfishojë të ardhurat e Universal nga TikTok  në 200 milionë euro (214 milionë dollarë), që është dy për qind e të ardhurave totale të kompanisë.

LEXO EDHE:

Back to top button