Pasagjerët do lejohen të marrin më shumë se 100 mililitra lëngje, disa aeroporte në Britani ndryshojnë rregullat

Pasagjerët do lejohen të marrin më shumë se 100 mililitra lëngje, disa aeroporte në Britani ndryshojnë rregullat

Gjashtë aeroporte rajonale në Britaninë e Madhe do të rifusin përkohësisht një rregull për pasagjerët që transportojnë më shumë se 100 mililitra lëng gjatë udhëtimit. Ky vendim hyn në fuqi të dielën në mesnatë dhe vlen për pasagjerët e aeroporteve London City, Newcastle, Aberdeen, Leeds Bradford, Southend dhe Teesside, raporton Guardian.

Ndalimi u fut në vitin 2006 pas një sulmi terrorist të dështuar ndaj avionëve që fluturonin nga Londra në SHBA duke përdorur eksplozivë të lëngshëm të prodhuar në shtëpi. Ndalimi u hoq më vonë pasi aeroportet kishin pika kontrolli që lejojnë një imazh 3D të pjesës së brendshme të çantës së një pasagjeri me ndihmën e një skaneri.

Autoriteti Britanik i Transportit njoftoi se vendimi do të prekë një numër të vogël udhëtarësh dhe se ai është futur për të arritur përmirësime të reja në pikat e kontrollit.

LEXO EDHE:

Back to top button