Për vitin 2023 këto kanë qenë 25 temat më të lexuara në Wikipedia, disa prej tyre mund t’ju surprizojnë!

Për vitin 2023 këto kanë qenë 25 temat më të lexuara në Wikipedia, disa prej tyre mund t’ju surprizojnë!

Viti 2023 ka qenë i mbushur plot me ngjarje, që nga lufta, filmat e rëndësishëm, zhvillimi i paprecedentë i teknologjisë e deri tek humbjet e mëdha, ngjarje këto që kanë shtyrë njerëzit të kërkojnë dhe të lexojnë informacione në internet.

E ku kërkohet dhe lexohet më me lehtësi sot, për cdo temë të mundshme? Sigurisht në Wikipedia, ku edhe pse është e thjesht të marrësh informacion jo edhe aq të saktë, sërish website përdoret masvivisht, madje edhe besohet.

Së fundmi, meqë jemi në prag të mbylljes së vitit, vetë Wikipedia ka publikuar 25 temat më të lexuara të 2023, ku vendin e parë sigurisht e merr ChatGPT, me gati 50 milionë shikime e lexime. Ndërkohë, si për t’i dhënë një përmbledhje gjithë vitit, vendin e dytë e mban lista vjetore e vdekjeve, ndërsa vihet re edhe donimini nga disa sporte apo tema që kryesisht shihen nga populli indan, e duke qenë se popullsia është e shumtë në numër, arrijnë të zejnë vendet e para në listë.

Më saktë, pas ChatGPT, vijnë me radhë:

2. Vdekjet në 2023: 42,666,860 lexime

3. 2023 Cricket World Cup: 38,171,653 lexime

4. Premier League indiane: 32,012,810 lexime

5. Oppenheimer (film): 28.348.248 lexime

6. Cricket World Cup: 25,961,417 lexime

7. J. Robert Oppenheimer: 25,672,469 lexime

8. Jawan (film): 21.791.126

9. 2023 Premier League indiane: 20,694,974 lexime

10. Pathaan (film): 19.932.509

11. The Last of Us (serial): 19.791.789 lexime

12. Taylor Swift: 19,418,385

13. Barbie (film): 18.051.077

14. Cristiano Ronaldo: 17,492,537 lexime

15. Lionel Messi: 16,623,630

16. Premier League (angleze): 16,604,669

17. Matthew Perry: 16,454,666

18. Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA): 16,240,461 lexime

19. Elon Musk: 14,370,395

20. Avatar: The Way of Water (film): 14,303,116 lexime

21. Indi: 13,850,178

22. Lisa Marie Presley: 13,764,007 lexime

23. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (film): 13,392,917 lexime

24. Pushtimi i Ukrainës nga Rusia: 12,798,866 lexime

25. Andrew Tate: 12,728,616

LEXO EDHE:

Back to top button