Përdoruesit e bllokuar nuk do të mund të ndërveprojnë me profilet e përdoruesve që i kanë bllokuar, por do të mund të shohin postimet e tyre. Një burim X zbuloi për The Verge se ndryshimet e veçorive po shpërndahen sepse përdoruesit tani mund të shohin dhe të ndërveprojnë me profilet që kanë bllokuar duke kaluar në një profil të zhbllokuar.
Musk prej kohësh dëshiron të çaktivizojë funksionin e bllokimit në X. Pak më shumë se një vit më parë, ai shprehu dëshirën për të çaktivizuar bllokimin në X, me përjashtim të mesazheve direkte. Ai më pas tha se bllokimi do të “largohej si veçori”, duke pretenduar se “nuk ka kuptim”.
U njoftua në maj se ndryshimi në veçorinë e bllokimit do të zbatohej, por nuk u njoftua një afat kohor i saktë. Në njoftim thuhej se në këtë mënyrë, përdoruesit me profile të bllokuara do të jenë në gjendje të “zbulojnë dhe raportojnë përmbajtje potencialisht të këqija që më parë nuk ishin në gjendje të shihnin”.








