Pesë gjërat që fëmijët i mbajnë mend më shumë nga prindërit kur rriten

Pesë gjërat që fëmijët i mbajnë mend më shumë nga prindërit kur rriten

Fakti është se ne kujtojmë një pjesë të madhe të fëmijërisë sonë, ndaj prindërit duhet të përpiqen ta bëjnë fëmijën të lumtur dhe të përmbushur.

Kujtimet janë një pjesë e rëndësishme e jetës dhe as nuk duhet të jenë nga kush e di se çfarë ngjarjesh dhe gjërash të mëdha – ndonjëherë mjafton vetëm të jesh aty dhe të ofrosh një fjalë të ngrohtë dhe dashuri.

Këto janë pesë gjërat që fëmijët i mbajnë mend më shumë që nga fëmijëria kur bëhet fjalë për prindërit e tyre.

Kur ishe mbështetja e tyre

Është e rëndësishme që ata të dinë se ju jeni aty për ta, të jeni era në shpinë, t’i dëgjoni dhe t’i udhëheqni në drejtimin që është në interesin e tyre më të mirë. Mbështetini, lëvdojini, përqafoni, inkurajoni dhe kështu ndihmojini të ndërtojnë vetëvlerësim dhe të fillojnë të besojnë në vetvete.

Kur ti ishe shpatulla e tyre për të qarë

Dëshpërimi i parë, zhgënjimi, lufta e kështu me radhë, ato gjëra do të ndodhin gjithmonë, dhe ju duhet të jeni shpatulla e tyre për të qarë dhe ngushëlluar, të jeni “gjithçka do të jetë mirë”, ata nuk do ta harrojnë këtë.

Kur i bëre të qeshin deri në lot

Shfrytëzojeni çdo mundësi për të qeshur me fëmijët, momentet e mira janë të gdhendura në kujtesë “si nga shaka”, njësoj si ato të këqijat. Epo atëherë, le të ketë më shumë gëzim në mendimet tuaja.

Si e trajtuat babanë/nënën tuaj?

Respekti është një mësim i rëndësishëm që duhet mësuar që në moshë të re dhe më së miri mësohet përmes shembujve nga shtëpia. Respektoni, vlerësoni dhe dashuroni personin me të cilin keni krijuar familje. Jepni surpriza, dashuroni, kujdesuni për njëri-tjetrin sepse ky është një model i mirë sjelljeje që do të bënin mirë ta merrnin të vegjlit tuaj.

Si i trajtoni të tjerët

Kjo do të thotë: familja e gjerë, miqtë, të njohurit, kalimtarët, por edhe kafshët. Mënyra se si reagoni dhe silleni me grupet e përmendura ka shumë të ngjarë të pranohet dhe të mbahet mend nga fëmija juaj. E gjithë kjo është pjesë e edukimit që vjen nga shtëpia, ndaj përpiquni t’i bëni fëmijët tuaj të nxjerrin në pah më të mirën nga ju.

Kënaquni me rritjen dhe rritjen e tyre, sepse ata nuk do të jenë të rinj përgjithmonë, por do të jenë tuajat përgjithmonë, ndaj le t’ju kujtojnë me buzëqeshje dhe buzëqeshje. Të jesh prind është e mrekullueshme.

LEXO EDHE:

Back to top button