Politikani rus u kërkon institucioneve shtetërore të ndalojnë përdorimin e WhatsApp

Politikani rus u kërkon institucioneve shtetërore të ndalojnë përdorimin e WhatsApp

Një politikan rus u ka kërkuar institucioneve shtetërore të ndalojnë përdorimin e aplikacionit WhatsApp, ndërsa vendi përpiqet të largohet nga “përdorimi i teknologjisë perëndimore”.

Pronari i WhatsApp, Meta u shpall fajtor për “veprimtari ekstremiste” në Rusi në mars dhe më vonë iu shtua listës së “terroristëve dhe ekstremistëve” të agjencisë së monitorimit financiar Rosfinmonitoring.

Avokati i Meta-s në gjykatë ka thënë se vendi nuk po kryente veprimtari ekstremiste dhe ishte kundër rusofobisë.

Megjithatë, Rusia bllokoi Facebook-un dhe Instagram-in e Meta-s në mars, duke kundërshtuar kufizimet në mediat ruse dhe disa postime të lejuara nga përdoruesit në Ukrainë.

I përdorur gjerësisht në mesin e rusëve, WhatsApp ka mbetur gjithmonë i disponueshëm, por Anton Gorelkin, nënkryetari i komisionit të parlamentit rus për politikën e informacionit, tha sot se ai personalisht do ta fshinte aplikacionin dhe rekomandoi një ndalim më të gjerë.

“Unë mendoj se është e nevojshme të vendoset një ndalim i plotë i përdorimit të WhatsApp për qëllime zyrtare nga punonjësit e shtetit”, shkroi Gorelkin në Telegram.

LEXO EDHE:

Back to top button