Popovska: Ligji i propozuar për lëndë të para minerale është në interes të koncesionerëve dhe në dëm të shtetit

Propozim ligji i ri për lëndët e para minerale ka shumë mangësi dhe duhet të paraprihet nga një debat më i gjerë publik, sipas Liljana Popovska nga Instituti i Gjelbër. Kjo është arsyeja pse 33 organizata joqeveritare kërkojnë tërheqjen e ligjit nga procedura parlamentare.

“Ndryshimet paraqesin lehtësime për koncesionarët dhe në kurriz të shtetit. Grupi i dytë i defekteve është se mundëson dëmtimin e mjedisit dhe e treta, mundëson tregti me ndikim politik dhe mundëson evazion fiskal nga koncesionarët,” tha Popovska.

LEXO EDHE:

Back to top button