Portofoli për metaverset do të bëhet e ardhmja jonë

Portofoli për metaverset do të bëhet e ardhmja jonë

  • Mark Zuckerberg njoftoi se Facebook Pay është bërë zyrtarisht Meta Pay, por njoftimi i tij është kryesisht i fokusuar në atë që kompania planifikon të ndërtojë në të ardhmen – “portofolin për metaverse”.

Megjithëse Meta Pay është në thelb i njëjti mjet si më parë, vetëm me markën Meta, Zuckerberg thotë se kompania po punon për diçka që do t’i lejojë përdoruesit të menaxhojnë identitetin, artikujt dhe mënyrat e pagesës në botën dixhitale, për të cilën Meta pretendon se do të bëhet e ardhmja jonë.

Kompania ka lënë të kuptohet më parë për këto plane – një njoftim i riemërtimit të majit për Meta Pay përmendi gjithashtu se po “hulumton se si mund të duket një përvojë e portofolit” në fushën e pagesës dhe mbajtjes së sigurt të identitetit tuaj dhe artikujve dixhitalë.

Njoftimi i Zuckerberg fokusohet kryesisht në mënyrën se si portofoli metaverse i kompanisë do të sigurojë prova të pronësisë dixhitale; ai përmend se si mund të përdoret për të krijuar dhe blerë “veshje dixhitale, art, video, muzikë, përvoja, ngjarje virtuale dhe më shumë”.

Ky koncept i portofolit, i cili dëshmon se ju zotëroni sende dixhitale, vepron kryesisht si kuletat kriptovalutash që përmbajnë NFT. Megjithëse njoftimi i Zuckerberg nuk përmend fare blockchain, kompania kohët e fundit ka punuar në integrimin e NFT në Instagram dhe Facebook. Megjithatë, nuk përmendet nëse Meta planifikon të ndërtojë vërtet metaverset e saj duke përdorur kriptomonedha apo thjesht do të marrë frymëzim nga ai sektor.

Zuckerberg thotë gjithashtu se plani është që të bëjë portofolin e Metës të ndërveprueshëm, duke ju mundësuar t’i sillni mallrat tuaja në “çdo përvojë metaverse”. Megjithëse Zuckerberg pranoi se nuk është i sigurt se si do të duket ndërveprueshmëria midis kompanive, Meta së fundmi ndihmoi në formimin e një grupi standardesh me qëllimin për t’i sjellë të gjithë në të njëjtin nivel kur bëhet fjalë për gjuhën dhe teknologjinë që lidhet me metaversen.

Ndoshta nuk do ta shohim portofolin e shpallur nga Zuckerberg në të ardhmen e afërt – veçanërisht nëse ai është projektuar të jetë i ndërveprueshëm bazuar në standarde që ende nuk ekzistojnë. Megjithatë, kjo nuk e pengon kompaninë që të shesë artikuj dixhitalë ndërkohë – tashmë ekziston një dyqan që shet rroba për avatarët tuaj dixhitalë.

LEXO EDHE:

Back to top button