Protestat e mëdha në Hagë për shkak të ndryshimeve klimatike, qindra aktivistë të arrestuar

Mijëra aktivistë të klimës bllokuan dje një nga rrugët kryesore në Hagë, pas përpjekjeve të mëparshme për të ndaluar protestën e tyre.

Shumë protestues valëvitën flamuj me ngjyrat e grupit mjedisor Extinction Rebellion. Dhe një protestues mbajti një tabelë në holandisht: “Ky është një ngërç”.

Grupi u mblodh në rrugën A12 pranë shtëpisë së përkohshme të parlamentit holandez. Rreth një orë pas fillimit të bllokadës, oficerët e policisë filluan arrestimin e protestuesve që refuzuan të largoheshin nga rruga.

Deri në fund të ditës, policia tha se 200 aktivistë ishin arrestuar, ndërsa Extinction Rebellion tha se rreth 500 njerëz ishin arrestuar.

Në fillim të kësaj jave, autoritetet arrestuan gjashtë aktivistë të Rebelimit të Zhdukjes me dyshimin për rebelim të lidhur me thirrjet për protesta.

Të premten, një gjykatës mbështeti një urdhër që ndalonte një tjetër aktivist të hynte në zonë për 90 ditë.

Urdhri i arrestimit dhe përjashtimit ka ndezur trazira mes aktivistëve që pretendojnë se shkel të drejtën e tyre për protestë paqësore.

LEXO EDHE:

Back to top button