Pse mbushësi i karburantit nuk është në të njëjtën anë në të gjitha makinat?

Pse mbushësi i karburantit nuk është në të njëjtën anë në të gjitha makinat?

Jeni të hutuar se në cilën anë është mbushësi juaj i karburantit? Lexoni se si të mbani mend lehtësisht kur jeni në makinë

A keni menduar ndonjëherë pse disa makina kanë kapakë të rezervuarit të karburantit në të majtë dhe të tjera në të djathtë? Ka një shpjegim për këtë.

Gjegjësisht, sipas zëdhënësit të “Ford”, Mark Schirmer, inxhinierët janë të lirë të vendosin hapjen për derdhjen e karburantit në anën e makinës që është më e përshtatshme kur “teknika” kombinohet me karrocën.

Dhe ndërsa do të ishte mjaft e pastër të kishim një në secilën anë, ndoshta nuk do ta shohim kurrë një gjë të tillë, kryesisht sepse makinat elektrike nuk kanë nevojë për një rezervuar.. – Vendosja e kapakut të rezervuarit diktohet kryesisht nga dizajni, vendndodhja e

komponentëve , të tilla si motori dhe rezervuari dhe pjesa e poshtme. Me të gjitha strukturat dhe komponentët e vendosur nën automjet, inxhinierët do të përballeshin shpejt me kufizime duke u përpjekur të drejtonin tubat e karikimit në të njëjtën anë të çdo automjeti, thekson Steve Yeager i Nissan.

Schirmer thekson se amerikanëve u pëlqen ta kenë shpërndarësin në anën e majtë, ndoshta sepse e bën më të lehtë parkimin me shpërndarësin më afër pompës. Për të njëjtën arsye, në Mbretërinë e Bashkuar, Australi, Zelandën e Re, Japoni, Indi dhe vende të tjera ku drejtimi është në anën e majtë të rrugës, shoferët preferojnë që hapja të jetë në të djathtën e tyre.

Ka rregullore se ku duhet të vendoset kapaku, por edhe ato nuk specifikojnë nëse duhet të jetë në anën e djathtë apo të majtë të makinës. Rregulloret aktuale që rregullojnë sistemet e karburantit të automobilave kërkojnë që hapja të jetë në pjesën më të gjerë të makinës dhe në një vend të sigurt nga spërkatja në pjesët e nxehta të shkarkimit ose instalimet elektrike.

Nëse të gjitha makinat do të kishin një hapje në të njëjtën anë, 50 për qind e pompave të benzinës do të ishin të papërdorura dhe do të duhej të prisnim më shumë për të mbushur.

Një tjetër fakt interesant është se në rast se nuk mund të mbani mend se në cilën anë të makinës suaj është mbushësi i karburantit, thjesht mund të shikoni matësin e karburantit në panelin e kontrollit. Ai tregon anën e makinës ku është kapaku dhe mund t’ju shpëtojë nga shqetësimi për të kaluar në një pikë karburanti.

 

Trekëndëshi tregon se në cilën anë të makinës suaj ndodhet mbushësi i karburantit

LEXO EDHE:

Back to top button