Këto janë faqet e internetit më të vizituara

Këto janë faqet e internetit më të vizituara

Në sferën e gjerë të internetit, disa faqe interneti janë spikatur vazhdimisht si gjigantë globalë. Emra si YouTube dhe Facebook tërheqin miliarda përdorues dhe formojnë përvojat tona në internet.

Por herë pas here, valët e reja të inovacionit sjellin ndryshime në këtë listë, dhe kjo është ajo që po ndodh tani me inteligjencën artificiale gjeneruese.

Pesë e madhe
Duke përdorur të dhëna nga kompania e analitikës në internet SimilarWeb, ilustruesit në Visual Capitalist krijuan një tabelë të 25 faqeve të internetit më të vizituara këtë vit. Faqet e internetit në pronësi të Alphabet dhe Facebook vazhdojnë të dominojnë.

Në fakt, kur kombinohen rezultatet e arritura nga Google, YouTube, Facebook, Instagram dhe WhatsApp, rezulton se ato përbëjnë tre të katërtat e trafikut total në listën e faqeve të internetit të 25-ta më të vizituara.
faqet e internetit
Foto: Visual Capitalist

 

Këto 25 faqet e internetit më të vizituara së bashku kanë 192 miliardë vizita në muaj. Shumica e faqeve në këtë listë ndodhen në Shtetet e Bashkuara, por ka edhe disa nga Kina dhe Rusia.

LEXO EDHE:

Back to top button