Pse SHBA-ja synon ta bllokojë TikTokun dhe a është e mundshme kjo

Pse SHBA-ja synon ta bllokojë TikTokun dhe a është e mundshme kjo

Qeveria amerikane iu ka kërkuar pronarëve kinezë të TikTokut ta shesin këtë rrjet social, në të kundërtën rrezikojnë të përballen me një bllokim, raportoi BBC-ja. Ky vendim vjen pasi shumë vendet kanë shprehur shqetësimin se çka mund të bëjë Kina me të dhënat e përdoruesve nga aplikacion. Por, ndalimi i përdorimit të aplikacionit nuk është i thjeshtë.

Pse Shtetet e Bashkuara të Amerikës duan ta ndalojnë TikTokun?

TikToku mbledh të dhëna të ngjashme si aplikacionet e tjera, por zyrtarët amerikanë janë të shqetësuar se këto të dhëna mund të bien në duart e qeverisë kineze. SHBA-ja tha se këto të dhëna mund të përdorën për t’i spiunuar amerikanët, ose për të përhapur propagandë.

Qeveria amerikane iu ka kërkuar pronarëve kinezë të TikTokut ta shesin këtë rrjet social, në të kundërtën rrezikojnë të përballen me një bllokim, raportoi BBC-ja. Ky vendim vjen pasi shumë vendet kanë shprehur shqetësimin se çka mund të bëjë Kina me të dhënat e përdoruesve nga aplikacion. Por, ndalimi i përdorimit të aplikacionit nuk është i thjeshtë.

Pse Shtetet e Bashkuara të Amerikës duan ta ndalojnë TikTokun?

TikToku mbledh të dhëna të ngjashme si aplikacionet e tjera, por zyrtarët amerikanë janë të shqetësuar se këto të dhëna mund të bien në duart e qeverisë kineze. SHBA-ja tha se këto të dhëna mund të përdorën për t’i spiunuar amerikanët, ose për të përhapur propagandë.

Rruga e mundshme e zbatimit të ndalimit nga qeveria do të bëhej duke iu kërkuar sistemeve Apple dhe Google ta hiqnin TikTokun nga platformat e tyre.

Kjo do të nënkuptonte se përdoruesit nuk do të mund ta shkarkonin TikTokun nga këto dy platforma, por ata që tashmë e kanë këtë rrjet në telefonat e tyre do të mund ta përdornin.

Me kalimin e kohës, aplikacioni do të ndalonte marrjen e përditësimeve, gjë që do të shkaktonte probleme për përdoruesit.

 

LEXO EDHE:

Back to top button