Qeveria britanike po merr masa për të zbutur mungesën e penicilinës

Qeveria britanike po merr masa për të zbutur mungesën e penicilinës

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar njoftoi sot se po prezanton protokolle për të lehtësuar mungesën e barnave penicilinë që përdoren për trajtimin e infeksioneve streptokok të grupit A.

Në këtë mënyrë, do të jetë e mundur që farmacistët britanikë të përshkruajnë ilaçe alternative ku furnizimet me pencilinë janë të ulëta.

“Kërkesa për antibiotikë me recetë është rritur për trajtimin e infeksioneve të streptokokut A, që do të thotë se disa farmacistë nuk kanë qenë në gjendje t’i furnizojnë pacientët me ilaçin e treguar në recetë, “tha ministri i Shëndetësisë Will Queens.

Thuhet se protokollet e përmendura do t’u mundësojnë farmacistëve të ofrojnë një formë alternative të penicilinës për shkak të mungesës së rëndë.

“Kjo do t’i bëjë gjërat më të lehta për ta, pacientët dhe mjekët e përgjithshëm,” thuhet në deklaratë.

LEXO EDHE:

Back to top button