Rritet numri i pandave gjigante në natyrë në Kinë

Rritet numri i pandave gjigante në natyrë në Kinë

Numri i pandave në natyrë në Kinë është rritur në afro 1900, ndërsa numri i pandave që jetojnë në robëri në mbarë botën ka shkuar në 728 gjatë vitit 2023.

Kjo është bërë e ditur nga Administrata Kombëtare e Pyjeve të Kinës.

Përveç popullatës së egër, është përmirësuar edhe diversiteti gjenetik i pandave gjigante të robëruara, kështu që popullsia aktuale e robëruar e pandave gjigante mund të ruajë diversitetin gjenetik 90 për qind deri në 200 vjet.

Kjo do të thotë se ata janë një popullsi e shëndetshme, dinamike dhe e qëndrueshme, njoftoi administrata, siç raportohet nga Radio Ndërkombëtare e Kinës.

Kina ka krijuar programe të ruajtjes së pandave gjigante me 18 institucione nga 17 vende, dhe 50 panda gjigante jetojnë jashtë vendit.

LEXO EDHE:

Back to top button