Rruga drejt, debat për veton bullgare

Profesori bullgar, Anton Pançev është skeptik për zgjidhje të shpejtë të kontestit maqedono-bullgar, meqë sipas tij, përderisa Sofja në tavolinën e bisedimeve ulet me dokumente, Shkupi ulet me falsifikim të historisë. Thekson se Bullgaria nuk po e mohon identitetin e maqedonasve, por maqedonasit po e mohojnë identitetin bullgar. Intervistën e plotë me Pançevin mund ta ndiqni në emisionin e sotëm “Rruga Drejt”, ku rreth vetos bullgare do të flasin edhe politologu, Ognen Vangellov dhe profesori, Fati Iseni.

LEXO EDHE:

Back to top button