Rumania çaktivizon minat që lëvizin pranë bregut të saj në Detin e Zi

Rumania çaktivizon minat që lëvizin pranë bregut të saj në Detin e Zi

Marina e Rumanisë kreu një shpërthim të kontrolluar të shtunën në një minë detare që ishte zhvendosur pranë bregut të Detit të Zi, tha ministria e Mbrojtjes.

Minat filluan të lundrojnë në Detin e Zi pasi Rusia pushtoi Ukrainën më 24 shkurt dhe ekipet e zhytjes ushtarake rumune, bullgare dhe turke kanë çaktivizuar ato që lëvizin në ujërat e tyre.

Ministria tha se marina u lajmërua nga një anije mallrash turke për një minë që lëvizte rreth 2.5 milje detare (4.6 km) në veri të portit rumun të Detit të Zi të Konstancës.

Deti i Zi është vendimtar për dërgimin e grurit, naftës dhe produkteve të naftës.

Ujërat e saj ndahen nga Bullgaria, Rumania, Gjeorgjia dhe Turqia, si dhe Ukraina dhe Rusia.

Mina e çaktivizuar të shtunën ishte e katërta e trajtuar nga ushtria rumune që nga marsi.

Që nga fillimi i luftës, Turqia, Rumania, Bullgaria dhe Ukraina kanë shkatërruar afërsisht 40 mina në ujërat perëndimore të Detit të Zi.

LEXO EDHE:

Back to top button