Sa skeda të hapura ngadalësojnë shfletuesin e internetit?

Sa skeda të hapura ngadalësojnë shfletuesin e internetit?

Debati për shfletuesit më të mirë të internetit mund të shkojë në drejtime të ndryshme, por një nga temat e përmendura shpesh është cilësia e performancës së tyre kur janë nën ngarkesë.

Përdorimi i suksesshëm i një numri të madh skedash të hapura varet nga specifikimet e kompjuterit, por vetë shfletuesi i internetit gjithashtu luan një rol. Cilësimet dhe optimizimi i tij definitivisht ndikojnë nëse kompjuteri juaj ngadalësohet kur hapni një numër të madh skedash ose vazhdon të funksionojë pa problem.

Pasi që gjithmonë është e dëshirueshme të zgjidhen dilemat e mundshme, në vijim janë rezultatet e hulumtimit lidhur me temën e përmendur.

Procedura e testimit

Testimi u krye nga portali i njohur teknologjik How-To Geek, ku Google Chrome, Mozilla Firefox dhe Microsoft Edge u përdorën si shfletues ueb për testim.

Mjeti i testimit është “Speedometër 3.0”, i cili është i disponueshëm në internet dhe mat përgjegjshmërinë e aplikacioneve në internet kur përdorni një shfletues uebi, duke marrë parasysh kohën e nevojshme për të ndërvepruar me përdoruesin nën ngarkesa të ndryshme. Mjeti mund të hapet në lidhjen e mëposhtme .

Shumë artikuj ishin në lojë gjatë testimit, kështu që është e rëndësishme të theksohet se pesë uebsajte të ndryshme u hapën vazhdimisht dhe në mënyrë të përsëritur derisa u arrit numri i 30 skedave të hapura.

Kompjuteri i përdorur funksiononte Windows 10 dhe kishte 64 GB RAM, një CPU Intel Core i7-6820HK @ 2.70 gigahertz dhe 500 GB memorie të brendshme. Cilësimet për të tre shfletuesit e internetit ishin të parazgjedhura. Veçanërisht interesante janë rezultatet e Microsoft Edge, i cili performoi më keq kur kishte 30 skeda të hapura. Sidoqoftë, “Chrome” dhe “Firefox” treguan një performancë pak më të qëndrueshme dhe rrjedha e grafikut të tyre është shumë më e qëndrueshme.

Nuk ka frikë nga hapja e skedave

Rezultatet e testit treguan se “Chrome”, “Firefox” dhe “Edge” kanë kapacitet të mjaftueshëm për të hapur një numër të madh skedash dhe mund të punojnë në këtë mënyrë pa asnjë vështirësi. “Edge” mund të ketë treguar pak më pak qëndrueshmëri në performancën e tij në krahasim me motorët e tjerë të kërkimit, por performanca e tij është mjaft e kënaqshme. Duhet shtuar se të gjithë këta shfletues ueb kanë aftësinë të përdorin një formë funksioni që kursen kujtesën dhe optimizon performancën, siç janë, për shembull, funksionet “Kursyesi i kujtesës” ose “Optimizo performancën”.

Rezultatet e testit

Burimi i fotos: How-To-Geek

Në testimin e kryer mund të thuhet se të gjithë shfletuesit e internetit treguan rezultate shumë të mira nën ngarkesa të rënda me skeda të hapura.

LEXO EDHE:

Back to top button