Sallatë ushqimi me pulë, spinaq dhe luleshtrydhe
Një vakt i lehtë sallatë me pulë, spinaq dhe luleshtrydhe plotësohet me djathë.

Me luleshtrydhe të ëmbla, pulë, spinaq, djathë dhe arra krokante, do t’ju pëlqejë kjo sallatë e lehtë e ushqimit pas kafshimit të parë. Me një përzierje të ëmbël dhe të kripur, është shumë e pazakontë, por edhe freskuese. Ja si të përgatisni një vakt sallatë me pulë, spinaq dhe luleshtrydhe.
Përbërësit e nevojshëm:
- 2 lugë gjelle lëng limoni të freskët
- ½ lugë çaji mustardë
- 30 ml vaj ulliri
- kripë
- piper
- 150 g spinaq
- 500 g mish të bardhë pule
- 250 gr luleshtrydhe
- 80 g arra
- ¼ qepë e vogël e kuqe
- 150 g djathë
Përgatitja:
Pjekim filetot e mishit të bardhë dhe i presim në shirita të hollë. Rrihni së bashku lëngun e limonit dhe mustardën në një tas të madh. Hidhni ngadalë vajin duke e trazuar derisa salca të bashkohet. I rregullojmë me kripë dhe piper sipas shijes. Në tasin me salcë shtoni spinaqin, mishin e pulës, luleshtrydhet e prera hollë, arrat e grira dhe qepën e prerë hollë dhe i hidhni të bashkohen. Vendoseni sallatën në pjata dhe sipër lyeni me arrat e mbetura dhe djathin e grirë.