Shkupi në mesin e qyteteve më të ndotura në botë

Shkupi në mesin e qyteteve më të ndotura në botë

Mëngjesin e sotëm Shkupi u gjet në mesin e qyteteve më të ndotura në botë.

Sipas platformës IQ Air e cila mat cilësinë e ajrit në kohë reale dhe në nivel botëror, ndotja në Shkup është e dëmshme për shëndetin.

Përqendrimi i grimcave PM 2.5 në Shkup është 15.4 herë më i lartë se vlera vjetore e udhëzimeve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë për cilësinë e ajrit.

Në krye të listës ishte edhe Sarajeva e Bosnjë Hercegovinës.

LEXO EDHE:

Back to top button