Shpikje e re: Një aparat fotografik që funksionon me ndihmën e inteligjencës artificiale

Shpikje e re: Një aparat fotografik që funksionon me ndihmën e inteligjencës artificiale

Kamera e Björn Kármán , e quajtur Paragrafi , përdor sensorë dhe të dhëna për vendndodhjen tuaj gjeografike, duke përfshirë motin, me ndihmën e inteligjencës artificiale. Ai krijon një mesazh me tekst të gjeneruar që më pas konvertohet në një “foto”, shkruan Artnet. 

Gjegjësisht, kamera duket njësoj si pajisjet e mëparshme, por në vend të lenteve ka një element të kuq, i cili i ngjan antenës televizive. Young Carman tha në një intervistë se krijimi i elementit të çuditshëm dhe të kuq u frymëzua nga nishani me hundë ylli, një kafshë që është e verbër, por që vizualizon mjedisin e saj duke përdorur feçkën e saj.

Foto: Twitter/ Bjorn Karmann

“Vizitori lexon dhe shfaq vendndodhjen tuaj aktuale në kohë reale dhe me shtypjen e një butoni, kamera krijon një paraqitje shintigrafike të asaj që keni vendosur të fotografoni,” shpjegon Carman.

Fotografët që do të përdorin këtë pajisje do të jenë në gjendje të kontrollojnë rezultatin e imazhit me tre butona fizikë në pjesën e sipërme të trupit të kamerës.

Foto: Twitter/ Bjorn Karmann

Butoni i parë funksionon në mënyrë të ngjashme me butonin e gjatësisë fokale në kamerat tradicionale dhe përdoret për të kufizuar rrezen në të cilën pajisja kërkon të dhëna. Butoni i dytë kontrollon mprehtësinë e fotografisë. Gjatë procesit të gjenerimit të një fotografie me ndihmën e inteligjencës artificiale, të ashtuquajturat Zhurma Gaussian, të cilën Carman e përkufizon si “kokërr filmi”. Butoni i tretë shërben si një “udhëzues”, i cili ofron të dhëna se sa afër po ndjek pajisja e inteligjencës që rri pezull mesazhin me tekst të krijuar.

 

LEXO EDHE:

Back to top button