Shqipëri: Taksisti me “Mercedes” ka udhëtuar 1.6 milionë kilometra, dhe vazhdon ende të drejtojë atë!

Adhurues i Mercedesit apo jo, pothuajse të gjithë do të pajtohen që Mercedes W12 është ndoshta modeli më i mirë i Mercedesit për sa i përket besueshmërisë, nëse jo më i miri i kohës në të dy anët e pellgut. Nëse asgjë tjetër, këtë do ta konfirmojnë taksistët e shumtë, të cilët kanë bërë gjysmë milioni e disa më shumë se një milion kilometra me këtë makinë pa asnjë problem.

Dhe absolutisht nuk ka rëndësi se cilin motor keni zgjedhur. Ndryshe, për shembull, maratonisti amerikan, “Ford Crown Victoria”, këtu puna është bërë më se solide nga motori bazë me dy litra naftë. Prova më e mirë vjen nga lagjja jonë, nga Shqipëria, ku taksisti Luan Nina arriti të përshkonte gati 1.6 milionë kilometra në kampionin e vitit 1993.

 

 

Për t’i bërë gjërat edhe më mirë, taksisti 70-vjeçar e importoi makinën nga Gjermania 15 vjet më parë, me rreth 600,000 kilometra në orë. Dhe më pas ai vazhdoi ta ngiste atë me një shpejtësi mesatare prej rreth 65,000 kilometrash në vit. Gjatë gjithë asaj periudhe, ai pati vetëm një avari të rëndë.

 

LEXO EDHE:

Back to top button