Shqipëria sot drejton seancën e Këshillit të Sigurimit

Shqipëria sot drejton seancën e Këshillit të Sigurimit

Shqipëria do të drejtojë sot seancën e Këshillit të Sigurimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara.

Për kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama, kjo mbledhje do të jetë më e rëndësishmja që prej fillimit të luftës në Ukrainë, ku tha se në fokus do të jenë pasojat e agresionit të luftës në Ukrainë.

“Si pjesë e programit të punës të Këshillit të Sigurimit gjatë muajit shtator, nën kryesimin e Shqipërisë, Këshilli do të mblidhet nesër për atë që, me gjasë, është takimi më i rëndësishëm për Ukrainën, qysh prej fillimit të pushtimit në shkallë të gjerë nga Rusia”, tha Rama mbrëmë përmes një videomesazhi.

Kujtojmë se kjo do të jet ëhera e parë që presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, do të jetë në Kombet e Bashkuara dhe në Këshillin e Sigurimit, që prej fillimit të luftës.

LEXO EDHE:

Back to top button