Si duket jeta në një vend që nuk ekziston zyrtarisht?

Një video është postuar në TikTok që tregon se si duket jeta në një vend që nuk ekziston zyrtarisht - Republika e Moldavisë Transnistriane, ose e njohur thjesht si Transnistria ose Transnistria.

Transnistria është pjesë e territorit të Moldavisë që ndodhet përgjatë bregut të majtë të Dniestër. Zona është e banuar kryesisht nga rusë dhe ukrainas. Në gjuhën moldave, ky rajon quhet Transnistria.

Pushteti në këtë zonë mbahet nga Republika e vetëshpallur e Moldavisë Transnistriane, e shpallur më 2 shtator 1990. Qyteti më i madh dhe kryeqyteti i kësaj republike të vetëshpallur është Tiraspol, ku jetojnë rreth 130,000 banorë.

Megjithëse Kombet e Bashkuara nuk e kanë njohur Transnistrinë si një shtet të pavarur, ajo vepron në një parim të ngjashëm me republikat e tjera të panjohura, si Abkhazia dhe Osetia e Jugut, të cilat mbajnë lidhje të forta me Rusinë.

Një video e postuar nga TikToker Eastvibes1, e cila deri më tani ka mbledhur më shumë se 2 milionë shikime, tregon se Transnistria është një zonë e varfër.

@eastvibes01 Transnistria. #foryoupage #fyp #fy #fypシ #easterneuropean #moldova #transnistria ♬ Sudno – slowed & fixed – LLXVD

“Transnistria është si Bashkimi Sovjetik modern”, “Unë dua të vizitoj këtë vend.” Jam i çuditshëm?”, “Sa dëshpëruese është kjo”, “Ky është një shembull se pse duhet të ndalohet komunizmi”, janë disa nga komentet.

I njëjti TikToker më pas postoi një video tjetër nga kryeqyteti Tiraspol:

@eastvibes01 Transnistria. #foryoupage #fyp #fy #fypシ #easterneuropean #architecture #transnistria #moldova ♬ Sudno – slowed & fixed – LLXVD

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button