Si të kontrolloni procesorin e telefonit tuaj android

Si të kontrolloni procesorin e telefonit tuaj android

Gjetja e informacionit për procesorin dhe shpejtësinë e tij në pajisjen tuaj Android nuk është aq e thjeshtë sa hapja e aplikacionit të Informacionit të Sistemit. Megjithatë, ka disa mënyra për ta bërë këtë. Fatkeqësisht, ndryshe nga shikimi se sa RAM ka telefoni juaj, zakonisht nuk është e mundur të gjesh CPU-në në menynë e Cilësimeve.

Në vend të kësaj, ne duhet të kërkojmë në ueb ose të përdorim një aplikacion të dobishëm të quajtur “DevCheck”.

Si të “gjeni” CPU-në në një telefon Android

Telefonat Android rrallë japin shumë informacion rreth harduerit në cilësimet e tyre. Ndryshe nga kompjuterët Windows, ku thjesht mund të hapni aplikacionin e Informacionit të Sistemit, nuk është aq e lehtë në telefonat Android. Një metodë e thjeshtë është, sigurisht, kërkimi në internet.

Për rezultate më të mira, rekomandohet të shkoni te “Cilësimet”, më pas “Rreth telefonit”, për të gjetur emrin e saktë të modelit të pajisjes tuaj. Duke marrë parasysh që disa telefona kanë specifika të ndryshme në varësi të rajonit, është e dobishme të dihet emri i saktë i modelit në vend të emrit të përgjithshëm, si p.sh. “Galaxy Z Flip 4”, i cili modeli është në të vërtetë “SM-F721U”. Futni modelin e telefonit tuaj në motorin e kërkimit së bashku me fjalën kyçe “Specifikimet”, e cila duhet t’ju japë rezultate me informacion të detajuar për pajisjen tuaj, duke përfshirë informacionin e procesorit.

Nëse dëshironi më shumë informacion, mund të përdorni aplikacionin e besueshëm DevCheck të disponueshëm në Dyqanin Google Play në telefonin tuaj. Ky aplikacion është falas, i lehtë për t’u përdorur dhe ofron informacion të detajuar rreth harduerit.

Thjesht hapni aplikacionin dhe shkoni te opsioni “Hardware”. Aty do të gjeni jo vetëm emrin e procesorit që furnizon telefonin tuaj, por edhe informacione shtesë rreth tij. Në disa raste, emri i plotë i procesorit mund të mos jetë i listuar, por më pas mund të kërkoni në internet duke përdorur numrin e modelit të listuar në seksionin “Hardware” për të gjetur emrin e plotë nëse ju nevojitet.

Për të parë shpejtësinë e CPU-së, shkoni te “Paneli i Kontrollit” ku mund të monitoroni “Statusin e CPU” në kohë reale. Megjithëse shpejtësia e CPU-së është e vështirë për t’u matur, këto të dhëna mund t’ju japin një pasqyrë se si po funksionon.

LEXO EDHE:

Back to top button