Si të lehtësoni kruajtjen pas pickimit të mushkonjave?

Kafshimet e mushkonjave mund të jenë shumë të pakëndshme, kruajtëse dhe irrituese. Kruajtja është shpesh e padurueshme dhe çon në skuqje. Megjithatë, për të luftuar pickimin e mushkonjave, ju sugjerojmë t’i hidhni një sy këtyre disa trukeve.

Imunologu dr. Ajo sugjeron se alkooli është një mjet efektiv në luftën kundër pickimit të mushkonjave, i cili duhet të fërkohet në vendin e pickimit. Përveç kësaj, mjeku këshillon që kubet e akullit janë shumë efektive dhe reduktojnë inflamacionin dhe kruajtjen.

Ai thekson se shumë efektivë janë edhe kremrat kundër kruajtjes, pasi reduktojnë irritimin dhe inflamacionin, por që alkooli është shumë më efektiv. Do të ftohë lëkurën dhe do të zbusë zonën rreth pjesës së kafshuar, por përpiquni të mos e teproni për të mos irrituar dhe tharë lëkurën.

“Mund ta lani vendin e pickimit me ujë dhe sapun të ftohtë për të lehtësuar kruajtjen”, këshillon doktor Gupta.

Përveç kësaj, ka shumë mënyra efektive për t’u mbrojtur nga mushkonjat dhe njëra prej tyre është uthulla e mollës. Me të me siguri do të jeni në paqe.

LEXO EDHE:

Back to top button