Si të mos lejoni që rrjetet sociale të shkatërrojnë marrëdhënien tuaj?

Si të mos lejoni që rrjetet sociale të shkatërrojnë marrëdhënien tuaj?

Kur jeni sapo në një lidhje, gjithçka është emocionuese për ju dhe dëshironi që e gjithë bota ta dijë se sa e bukur jeni. Sot, e gjithë bota nënkupton të gjithë miqtë (dhe armiqtë) tuaj në mediat sociale.

Ju ndryshoni statusin tuaj, postoni foto, regjistroheni në ngjarje me hashtag #najjubbe. Gjithçka është perfekte në botën tuaj virtuale.

Një studim i kohëve të fundit nga Havas Media tregoi se sa shumë obsesioni i mediave sociale po ndikon në jetën e njerëzve, veçanërisht të millennials dhe Gen Z, dhe marrëdhëniet e tyre.

68% e të anketuarve kanë përdorur profilet e tyre në rrjetet sociale për të “spiunuar” ish-partnerët dhe 72% besojnë se rrjetet sociale mund të shkatërrojnë ose të paktën të dëmtojnë marrëdhëniet e tyre.

Kjo ndoshta ndodh sepse rrjetet sociale në një farë mënyre krijojnë pasiguri dhe përçarje, dhe të rinjtë ndjejnë nevojën për të paraqitur veten dhe marrëdhëniet e tyre në dritën më të mirë të mundshme, për të krijuar përshtypjen se ata ‘i kanë të gjitha’, edhe pse kjo nuk është domosdoshmërisht kështu. ne jeten e vertete.

Kjo sjellje mund të dëmtojë një marrëdhënie. Këto janë mënyrat më të zakonshme se si mediat sociale mund të dëmtojnë marrëdhënien tuaj:

Rrjetet sociale janë terren pjellor për zhvillimin e pritshmërive jorealiste

Pasi lidhja juaj të jetë “publike” me pjesën tjetër të botës, ju filloni të krahasoni lidhjen tuaj me lidhjet e njerëzve të tjerë që gjithashtu “reklamohen” në mediat sociale. I bëjnë dhurata njëri-tjetrit, bëjnë udhëtime të mrekullueshme, postojnë foto dhe video me propozime romantike… Befas lind pyetja “Pse nuk jemi fejuar?” apo ai mendimi i errët: “Duket se janë më të dashuruar se ne. janë.”

Rrjetet sociale, veçanërisht Facebook, kanë atë “aftësinë” për të minuar vetëvlerësimin tuaj përmes krahasimit të pafavorshëm social-shoqëror. Ajo që duhet të mbani mend është se çdo çift dhe çdo marrëdhënie është unike. Dhe se ne kurrë nuk e dimë se çfarë po ndodh realisht në jetën e të tjerëve në realitetin e tyre pas profilit në Facebook. Mijëvjeçarët në veçanti priren t’i marrin për zemër këto “marrëdhënie perfekte” dhe si rezultat kanë pritshmëri dhe kërkesa jorealiste për partnerët.

Ndarja nuk do të thotë se marrëdhënia është e suksesshme

Disa të rinj e mbivlerësojnë rëndësinë e të qenit “Facebook Zyrtar” dhe ndarjes aktive të momenteve intime në internet. Siç kemi thënë tashmë, Facebook kishte aftësinë të minonte vetëvlerësimin e përdoruesve.

“A më fsheh nga të afërmit dhe miqtë e tij?”, “A dëshiron ende të shohë të tjerë dhe nuk dëshiron që ata ta dinë se është në një lidhje?” – këto janë pyetjet më të zakonshme që lindin nga ajo pasiguri. që mund të kthehet në paranojë.

Studiuesit nga Universiteti Northwestern arritën në përfundimin se njerëzit që ndihen të pasigurt në lidhje më shpesh postojnë përmbajtje në lidhje me partnerin e tyre në rrjetet sociale. Vetëm për shkak se jeni kudo në profilin e partnerit tuaj nuk do të thotë se keni krijuar një marrëdhënie të shëndetshme.

Mediat sociale inkurajojnë sjellje toksike

Nëse shpesh e “kap” veten duke kontrolluar profilet e partnerit/es ​​në rrjetet sociale dhe duke kontrolluar se cilët janë miqtë e tij/saj të rinj, kush, çfarë dhe si komenton ai/ajo, etj., ju jeni të pasigurt në marrëdhënien tuaj dhe keni frikë se si duket. sytë e tyre tek të tjerët.

E njëjta gjë vlen edhe për kontrollimin e mesazheve të çastit dhe SMS. Kjo është sjellje toksike. Marrëdhëniet e shëndetshme ndërtohen mbi besimin reciprok dhe kjo sjellje është krejtësisht e kundërta e kësaj.

Është shumë e lehtë të flirtosh në rrjetet sociale. Gjithçka është më e lehtë kur je simpatik përmes tastierës dhe pas ekranit. Është e lehtë të biesh në “kurthin” e korrespondencës naive që mund të kthehet në flirtim të rrezikshëm dhe të të ushqejë mendimin se nuk duhet të takohesh kurrë “personalisht” dhe ta konsiderosh atë jo mashtrim. Një sjellje e tillë mund të dëmtojë seriozisht marrëdhënien dhe besimin e partnerëve. Sipas një sondazhi nga Paw Research, 8% e mijëvjeçarëve thanë se ishin të shqetësuar nga sjellja e partnerit të tyre në mediat sociale.

Mbajtja e një marrëdhënieje këto ditë është e ndërlikuar. Partnerët janë të zënë, të stresuar për punën apo universitetin dhe është shumë e rëndësishme që koha që kalojnë së bashku të jetë shoqëri cilësore. Mos e humbni kohën duke spiunuar, deshifruar ose “të mërzitur”, por angazhohuni për një komunikim të shëndetshëm dhe të hapur me partnerin tuaj. Kjo është ajo që bazohen marrëdhëniet pa marrë parasysh se në cilën kohë jetoni.

LEXO EDHE:

Back to top button