Si të rikuperoni fotot që keni fshirë aksidentalisht nga telefoni juaj?

Keni fshirë aksidentalisht fotografi të rëndësishme nga telefoni juaj? Nuk ka rëndësi nëse përdorni Android apo iPhone, këta janë hapat që mund të ndërmerrni

Të gjithëve na ndodh të fshijmë diçka nga smartfoni ynë që nuk e kemi dashur, por është veçanërisht e vështirë për ne që të humbasim fotografi shumë të rëndësishme për shkak të informacionit në to ose për disa momente të dashura që kemi dashur të ruajmë. Për fat të mirë, në varësi të asaj se kur është fshirë fotografia dhe në çfarë mënyre, gjithçka ndoshta nuk ka humbur, sepse ka një përgjigje për pyetjen se si të rikuperohen fotografitë e fshira.

Më e mira nga të gjitha – nuk ka rëndësi nëse jeni duke përdorur një pajisje Android apo një iPhone, sepse procesi i rikuperimit të fotove të fshira është shumë i thjeshtë dhe pothuajse i njëjtë. Pra, le të shohim se çfarë duhet bërë në rast se fotografitë e çmuara nuk janë më.

Si të rikuperoni fotot e fshira nëse keni një telefon Android?

Prodhuesit e dinë se fshirja aksidentale e fotove është një problem që mundon shumë përdorues. Është për këtë arsye që Samsung, Xiaomi, Huawei dhe prodhues të tjerë të telefonave Android kanë zbatuar një zgjidhje në aplikacionet e tyre të galerisë që nuk e fshin menjëherë foton e fshirë, por vetëm e zhvendos në një “album fotografish të fshira”, ku do të ruhet. për një kohë të caktuar.dhe më së shpeshti është një periudhë prej 30 ditësh.

Pra, nëse gjatë asaj periudhe keni vënë re se mungon një foto dhe dëshironi ta riktheni atë, më poshtë do t’ju tregojmë procedurën për tre marka të ndryshme telefonash, me fotot shoqëruese të çdo hapi.

 

Rikuperoni fotot e fshira në telefonin Samsung

Hapni galerinë

Hapni menunë me tre pika/pika në këndin e poshtëm djathtas

Zgjidh Koshin (ikona e koshit të plehrave)

Gjeni dhe hapni foton që po kërkoni

Zgjidhni opsionin Restore.

 

Rikuperoni fotot e fshira në telefonin Xiaomi

Hapni galerinë

Futni Albumet

Hap artikujt e fshirë (ikona e koshit të plehrave)

Gjeni dhe hapni foton që po kërkoni

Zgjidhni opsionin Restore.

 

Rikuperoni fotot e fshira në telefonin Huawei

Hapni galerinë

Futni Albumet

Hap “Fshirë së fundi” (ikona e koshit të plehrave)

Gjeni dhe hapni foton që po kërkoni

Zgjidhni opsionin Restore.

Siç kemi thënë tashmë, procedura është pothuajse identike dhe shumë e lehtë, pavarësisht markës së telefonit që përdorni, dhe suksesi në rikuperimin e imazheve në këtë mënyrë varet vetëm nga sa kohë ka kaluar që kur i keni fshirë ato.

Si të rikuperoni fotot e fshira nëse keni një iPhone?

Ashtu si në pajisjet Android, procesi i rikuperimit të fotografive të fshira në telefonat Apple është shumë i lehtë dhe mund të bëhet direkt nga galeria ose aplikacioni Photos – për sa kohë që fotografitë janë fshirë brenda 30 ditëve të mëparshme. Procedura është si më poshtë:

Hapni aplikacionin Photos

Futni Albumet

Lëvizni deri në fund dhe zgjidhni opsionin Fshirë së fundi

Gjeni dhe hapni foton që po kërkoni

Zgjidhni opsionin Restore.

Google Photos si zgjidhje

Në tekstin e mësipërm, ne kemi shpjeguar se si të rikuperoni fotot që keni fshirë në galeri në 30 ditët e mëparshme. Megjithatë, çka nëse kanë kaluar më shumë se 30 ditë ose e keni rivendosur telefonin në cilësimet e fabrikës dhe keni harruar të ruani fotot? Ky është tashmë një problem që mund të jetë jashtëzakonisht i lehtë për t’u zgjidhur, por edhe i pamundur. Epo, le të shohim nëse ka ndonjë shpresë për të parë përsëri fotot që keni fshirë.

Shpëtimi quhet Google Photos dhe suksesi i të gjithë “operacionit” varet vetëm nga fakti nëse keni pasur kontakt me këtë aplikacion. Në fakt, nëse e keni hapur vetëm një herë, qoftë edhe rastësisht, dhe më pas keni zgjedhur opsionin “Back up”, ky aplikacion ka ruajtur të gjitha fotot tuaja që keni bërë ndonjëherë. Zakonisht e bën këtë në sfond ndërsa telefoni juaj është duke u ngarkuar. Pra, hapni menjëherë Google Photos dhe kontrolloni nëse i ka ruajtur fotot që kërkoni.

Është e rëndësishme të theksohet se Google Photos është instaluar tashmë në pothuajse çdo telefon, dhe disa prodhues madje e përdorin atë si aplikacionin e paracaktuar të galerisë. Megjithatë, ky nuk është rasti nëse jeni duke përdorur një pajisje Huawei ose iPhone, kështu që kjo metodë nuk do t’ju ndihmojë nëse nuk e keni instaluar dhe konfiguruar vetë aplikacionin.

Për më tepër, nëse prodhuesi i telefonit tuaj ka përdorur Google Photos si aplikacionin e parazgjedhur të galerisë dhe ju keni fshirë manualisht një foto që dëshironi ta rikuperoni, ju e keni fshirë atë edhe nga serverët e Google në të njëjtën kohë dhe nuk ka asnjë mënyrë për ta rikuperuar atë nëse më shumë se 60 ditë. Nëse kjo periudhë nuk ka kaluar, fotot e fshira manualisht ndodhen në seksionin Biblioteka, domethënë në albumin e fshirjes së koshit.

Çdo gjë tjetër është fantashkencë

Nëse rivendosja e fotografive përmes galerisë nuk funksionoi dhe nuk keni arritur ta bëni atë duke përdorur aplikacionin Google Photos, ekziston një probabilitet i lartë që fotografitë tuaja të humbasin përgjithmonë. Shanset për të rikuperuar fotot janë astronomike të ulëta në këtë fazë, pasi duhet të plotësoni një nga kushtet e mëposhtme:

1. I keni regjistruar imazhet në një kartë microSD

2. Telefoni juaj duhet të jetë i rrënjosur

Sot, është gjithnjë e më e rrallë të shohësh njerëz që përdorin karta microSD në telefonat e tyre dhe ne dyshojmë se ju jeni një prej tyre. Nëse e kemi gabim dhe ju keni zgjedhur të ruani imazhet tuaja në kartë, magjistari i rikuperimit të të dhënave EaseUS mund të ndihmojë, por ju duhet një kompjuter dhe një lexues kartash dhe suksesi nuk është i garantuar.

Nëse është e rrallë të shohësh karta microSD në telefon, është edhe më e rrallë të shohësh një telefon që është i rrënjosur, domethënë skedarët e sistemit të të cilit janë të zhbllokuar. Rooting dikur ishte popullor për përdoruesit për të shtuar funksione në telefonin e tyre që Android nuk i ka, por ndërsa sistemi operativ u pjekur, kjo procedurë humbi popullaritetin. Nëse ndodh që të keni kaluar një proces të komplikuar rrënjëzimi, ekziston mundësia që një aplikacion si rikuperimi i fotografive DiskDigger t’ju ndihmojë. Nëse nuk është kështu, kemi frikë se rrënjosja e mëvonshme nuk do t’ju ndihmojë, pasi kjo procedurë zakonisht e rikthen telefonin në cilësimet e fabrikës dhe fshin skedarët e vjetër përgjithmonë.

LEXO EDHE:

Back to top button