Petrovska: Ndërrojmë helikopterët për modernizim sipas standardeve të NATO-s

Petrovska: Ndërrojmë helikopterët për modernizim sipas standardeve të NATO-s

Prokurimi i helikopterëve të rinj për ushtrinë dhe modernizimi me mjetet e reja të blinduara “JLTV” dhe “Stryker” është në përputhje me Planin Afatgjatë për Zhvillimin e Aftësive Mbrojtëse 2023-2032, dokument i miratuar më 11 Prill 2023 në Mbrojtje dhe Komisionit të Sigurisë dhe më 26 prill 2023 në Kuvend, ku u shpjegua saktësisht se si do të bëhet zhvillimi i objekteve të aviacionit.

Kështu ka theksuar sonte ministrja e Mbrojtjes Sllavjanka Petrovska në një intervistë për “Sitel”, duke folur për detajet lidhur me blerjen.

Në pyetjen se pse po ndërrojmë helikopterët, Petrovska theksoi se kjo është para së gjithash për ne dhe për modernizimin e Ushtrisë sonë, në përputhje me standardet e NATO-s.

“Nevoja për modernizim të vazhdueshëm të ushtrisë sonë është imponuar nga nevoja që shteti të ndërtojë sistemin e tij të mbrojtjes, në përputhje me NATO-n, në një platformë me të cilën në të ardhmen anëtarët tanë do të mund të marrin pjesë në misione dhe operacione të përbashkëta me aleatët e tjerë”, tha Ministrja.

LEXO EDHE:

Back to top button