Siljanovska – Xhaferit: kryetari i Kuvendit nuk komenton


Një debat i ka paraprirë vendimit për verifikimin e mandatit të deputetit Bedri Fazli i cili vjen në këtë pozitë pas dorëheqjes së deputetit Florin Besimi.

Në këtë rast, deputeti nuk ka dhënë dorëheqje sepse ka dashur por sepse e ka pasur patjetër. Kësaj dorëheqje duhet t’i paraprinte akt nga Komisioni kundër korrupsionit.

Antikorrupsioni mund të reagojë atëherë kur të ketë arsye për të reaguar. Nëse nuk vepronim ne, duhet të vepronte Antikorrupsioni dhe jo paraprakisht në mënyrë parandaluese.

Ndoshta është kështu Rregullorja por unë u paralajmëroj se nuk ka Parlament në të cilin kryetari komenton. Mund të paraqiteni për fjalë edhe ju si gjithë të tjerët dhe e dyta, me siguri në ndryshimin e radhës të Rregullores do të mbesë ajo që është në të gjithë shtetet demorkatike; kryetari i Kuvendit madje aspak nuk diskuton. Voton vetëm kur nuk mund të sillet vendim pa të. Ju vazhdimisht komentoni. Duhet të jeni siç thonë britanikët, neutral si papa.

LEXO EDHE:

Back to top button