Sonte në “Magazina Ekonomike”, debati për rritjen e çmimeve

Sonte në “Magazina Ekonomike”, debati për rritjen e çmimeve

Pas rritjes së madhe të çmimeve, grupe dhe individ janë shfaqur në rrjetet sociale duke shitur të gjitha llojet e produkteve ushqimore.

Shiten mish, qumësht, produkte qumështi, fruta dhe perime. Nëse tregtari nuk është i regjistruar, kjo do të thotë rritje e ekonomisë gri. Inspektorati i tregut këshillon qytetarët që të kenë kujdes se nga blejnë, pasi mund të blejnë produkte me cilësi të dyshimtë.

Pjesën tjetër e detajeve rreth rritjes së madhe të çmimeve të ushqimeve shikoni në emisionin “Magazina ekonomike” në Alsat sonte në orën 22:00.

“Për çdo produkt duhet të marrin llogari fiskale. Nëse tregtari që tregton ‘online’ nuk është i regjistruar ose është person fizik që nuk mund të lëshojë faturë fiskale, do të thotë se është në ekonominë gri. Dhe kjo duhet të dënohet”, tha Aneta Simoska Dimoska- drejtore e Inspektoratit shtetëror të tregut./ Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button