Sulmohet një tjetër urë blockchain, vidhen 200 milionë dollarë

Sulmohet një tjetër urë blockchain, vidhen 200 milionë dollarë

Hakerët vodhën afro 200 milionë dollarë në kriptomonedha nga Nomad, një mjet i cili ju mundëson përdoruesve të kalojnë tokenët nga një blockchain tek një tjetër.

Sulmi është një tregues i dobësive të sigurisë që ekzistojnë në botën e financave të decentralizuara ndërsa Nomad pranoi ekzistencën e një “exploit.”

“Jemi në dijeni të incidentit ku u përfshi Nomad dhe po hetojmë ndërsa do tu vëmë në dijeni për çdo të re,” tha startupi.

Është e paqartë skema e përdorur nga hakerët apo nëse Nomad planifikon të rimbursojë përdoruesit të cilët kanë humbur paratë e tyre gjatë sulmit.

Kompania e përshkruan vetveten si një shërbim të sigurtë. Ekspertët e sigurisë blockchain e përshkruan exploit-in si “free-for-all.”

Çdo gjë filloi me një përditësim të kodit të Nomad. Një pjesë e tij ishte markuar si i vlefshëm kurdoherë që një përdorues vendoste të niste një transfertë duke lejuar hakerët të tërheqin më shumë asete sesa ishin depozituar.

Sapo u kuptua çfarë po ndodhte, hakerët vunë në përdorim ushtritë e botëve për të realizuar sulme.

Dobësitë e sigurisë dhe dizajnet e këqija i kanë bërë ura e blockchaineve objektivat kryesorë të hakerëve. Më shumë se 1 miliardë dollarë janë vjedhur në kriptoasete përmes problemeve të sigurisë së këtyre urave gjatë 2022 sipas një raporti të Elliptic.

Në Prill, një urë tjetër blockchain quajtur Ronin u sulmua dhe humbi 600 milionë dollarë.

LEXO EDHE:

Back to top button