Të hënën, pesë universitete në protesta për rritjen e pagave

Të hënën, pesë universitete në protesta për rritjen e pagave

Sindikatat e pesë universiteteve publike në vend, që nuk u përfshinë në vendimin e qeverisë për rritjen e pagave, më 4 mars do të dalin në protesta. Këtë e ka bërë të ditur profesori në Universitetin e Tetovës, Bashkim Ziberi, në intervistë për Alsat. Ai ftoi edhe kolegët e tij nga UT-ja t’i bashkëngjiten kësaj proteste.

“Kemi lajmërime nga kolegët e universiteteve tjera, neve të UT-së akoma s’na ka ardhur lajmërimi për një protestë të organizuar të mësimdhënësve dhe stafit administrativ për ditën e hënë në ora 13:00. Dhe kjo tregon për jo gatishmërinë e Qeverisë aktuale dhe kryetarit aktual të Parlamentit për të zgjidhur këtë ngërç që ata e kanë krijuar. Do të ishte gabim I madh nëse ne nuk marrim pjesë kundër diskriminimit që na bëhet në vazhdimësi”, tha profesori Bashkim Ziberi në intervistë për Alsat.

LEXO EDHE:

Back to top button