Tërmeti në Kroaci dëmtoi mbi 2.000 ndërtesa

Në tërmetin shkatërrues në qarkun Sisak-Moslavina, sipas vlerësimeve të deritanishme, më shumë se 2.000 ndërtesa u dëmtuan, 1.000 inspektime u kryen dhe më shumë se 5.000 kërkesa u paraqitën, raporton agjencia e lajmeve kroate Hina.

Tani janë më shumë se 1.500 anëtarë të shërbimeve të mbrojtjes civile nga e gjithë Kroacia në qarkun Sisak-Moslavina.

“Është një operativ ndërtimi kroat në fushë dhe statistë dhe ndërtues po vizitojnë fushën, objektet e para publike që duhet të vihen në veprim,” deklaroi Administrata e Mbrojtjes Civile në Twitter.

LEXO EDHE:

Back to top button