Trump: Biden është kërcënimi i vërtetë për demokracinë, jo unë

Trump: Biden është kërcënimi i vërtetë për demokracinë, jo unë

Ish-presidenti Donald Trump i cilësoi paralajmërimet se fitorja e tij në 2024 do të ishte një kërcënim për demokracinë, duke i cilësuar akuzat mashtrime dhe dezinformime.

Ish-presidenti, i cili po përballet me akuza federale dhe shtetërore që rrjedhin nga përpjekjet e tij për të përmbysur zgjedhjet e vitit 2020, tha në një fjalim Presidenti Joe Biden “është kërcënimi i vërtetë për demokracinë”.

“Por jo, unë nuk jam një kërcënim. Unë do të shpëtoj demokracinë. Kërcënimi i vërtetë është Joe Biden”, tha Trump.

Ish-presidenti, i cili tha javën e kaluar se ai nuk do të ishte diktator nëse do të rizgjidhej përveç ditës së parë.

Trump tha gjithashtu se sulmet e demokratëve në lidhje me demokracinë ishin një “përpjekje e dëshpëruar dhe e paturpshme për të shkëputur vëmendjen nga abuzimet monstruoze të pushtetit që e majta po kryen para syve tuaj”.

Biden dhe demokratët kanë paralajmëruar se zgjedhja e Trump përsëri në 2024 mund të shkatërrojë themelet e demokracisë amerikane.

LEXO EDHE:

Back to top button