Tymi i makinave mund të dëmtojë funksionin e trurit

Tymi i makinave mund të dëmtojë funksionin e trurit

Ndotja e trafikut mund të dëmtojë funksionin e trurit të njeriut në vetëm disa orë, sugjeron një studim i ri.

Është hera e parë që një eksperiment ka gjetur prova të lidhjes së ndryshuar të rrjetit të trurit tek njerëzit për shkak të ndotjes së ajrit.

“Për shumë dekada, shkencëtarët mendonin se truri mund të mbrohet nga efektet e dëmshme të ndotjes së ajrit”, tha autori i vjetër i studimit Dr Chris Carlsten, kreu i mjekësisë në Universitetin e British Columbia (UBC) në Kanada.

“Ky studim, i cili është i pari i këtij lloji në botë, ofron prova të reja që mbështesin një lidhje midis ndotjes së ajrit dhe njohjes.”

LEXO EDHE:

Back to top button