U dënua për 34 krime, Donald Trump i ndalohet hyrja në rreth 40 vende

U dënua për 34 krime, Donald Trump i ndalohet hyrja në rreth 40 vende

Sipas World Population Review, Donald Trump i është ndaluar të vizitojë 38 vende si një i dënuar. Për të vizituar një vend tjetër, duhet të pajiset me vizë.

Disa vende nuk lejojnë personat me rekorde kriminale të marrin vizë.

Argjentina, Australia, Kanadaja, Kina, Kuba, India, Irani, Izraeli, Japonia, Kenia, Macau, Zelanda e Re, Afrika e Jugut, Tajvani, Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara janë vendet që nuk lejojnë kriminelët të hyjnë.

Vendet që do të refuzojnë hyrjen nëse zbulohet se jeni një kriminel janë Brazili, Kamboxhia, Kili, Republika Domenikane, Egjipti, Etiopia, Hong Kongu, Indonezia, Irlanda, Malajzia, Meksika, Maroku, Nepali, Peruja, Filipinet, Singapori, Jugu Koreja, Tanzania, Tunizia, Turqia, Ukraina dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Disa vende nuk i kontrollojnë në mënyrë rutinore të dhënat kriminale në kufi, por ata mund të refuzojnë hyrjen nëse zbulojnë se një individ është një i dënuar. Përveç kufizimeve të udhëtimit, 77-vjeçarit mund t’i ndalohet edhe mbajtja e armës, por gjithsesi mund të kandidojë për President.

77-vjeçari përballet me një gjobë deri në 5000 dollarë dhe deri në katër vjet burg për secilën nga 34 akuzat për krime për të cilat u dënua.

Që atëherë ai ka deklaruar se do të apelojë.

LEXO EDHE:

Back to top button