Ulet niveli i Liqenit të Ohrit dhe Dojranit


Nga dy centimetra është ulur niveli i Liqenit të Ohrit dhe të Dojranit, ndërsa niveli i Liqenit të Prespës mbetët i njëjtë, tregojnë rezultatet e Drejtorisë për Punë Hidrometeorologjike (DPHM).

Megjithatë, niveli i Liqenit të Dojranit është për 2,87 metra më i lartë nga mesatarja, derisa nivelet e Liqenit të Ohrit dhe Prespës janë më të ulëta nga mesatarja disavjeçare dhe atë për një centimetër afër Liqenit të Ohrit dhe për 83 centimetra afër Liqenit të Prespës.

Ulje të nivelit të ujit në krahasim me ditën e djeshme është regjistruar edhe te disa lumenj në vend.

LEXO EDHE:

Back to top button